Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Sony AX-700 vs Canon GX10
Každá z těch kamer má něco co mi vadí, osobně bych ještě vydržel u Full HD.
jinak pár poznámek - GX 10 nemá C-log, ovládání mi přijde takové přirozenější.
AX 700 - 25p, na cloně nemá ochranu objektivu, nabíječka do kamery, má s-log, má HDR, ale display na kameře není HDR, zdá se mi o trochu lepší barevné podání.
Obě mají pixely 4:2:0 - prej to nevadí v tak velkém rozlišení.
Za rok bude mít HDR všechno včetně notebooků a telefonů.
Jestli nemáte HDR televizi a netrávíte střihem a úpravou hodiny, tak je Canon s 50p je asi rozumnější volba.
XF400 nemá HDR, C-log.
uložit kdekoliv to můžu stáhnout. bojím se, že můj pc to nedá.
Zdravím... V jiném vláknu jsem vložil dvojici ukázek z AX700, ale maximum 150Mbps z GX10 bychom měli mít v PC někde taky, tak se ozvěte, kam Vám to máme uložit a my to zkusíme. PJ, Videokamery CZ
Nemáte někdo kus 4K videa z GX10 neupravený?
Chci vyzkoušet co na to můj počítač abych zbytečně nevyhodil peníze a pak si to nepouštěl jen z kamery :)
Podle specifikací od Canonu XF400 nemá HDR. Alespoň to specifikace od Canonu nezmiňují.
Nejlepší je mít oboje - jak HDR tak 4K 50p.
Osobně si myslím, že 4K - UHD/50p je nutnost, HDR je možnost.
Zbytek je vždy na zájemci, každá legrace něco stojí .-) . Ale nový model XF400 od Canonu plní oboje, kameru jsem vyzkoušel a naprostá spokojenost. Cena je samozřejmě u Canon novinek vyšší, ale během cca roku a půl jistě klesne.
Dopředu tuším, jaký může mít můj příspěvek výklad, ale nemohu jinak (P. Jelínek, VIDEOKAMERY CZ). Co se týká 4K-videa, Canon GX10 má JASNĚ navrch s módem 50p při datovém toku 150Mbps, zatímco Sony AX700 umí „pouze“ 25p a 100Mbps… Znamená to mj., že pokud nechcete mít formát 4K jako „návdavek“ až zbytečný doplněk, GX10 v tomto hledisku vyhrává, podobně i v dalších údajích. Manuály mají podobné, Canon subjektivně vyhlíží kapku více profi; a nadto můžete doplnit do výběru XF400. Jinak jsem Vám napsal E-mail do @-schránky, tak uvidíme, s jakým účinkem se to potká...
koukám, že nějaká rada co vybrat chybí. já byl 100% rozhodnut pro Canon ale teď řeším návrat k Sony, mě vždy vyhovovalo jejich ovládání.
Jen nevím jestli nemá Sonka nějaká negativa proti tomu Canonu.
I když pozdě, tak pro korektnost - HDR nemůže být nikdy nahrazeno polarizačním filtrem, víc viz v angličtině o normě REC 2100 - https://en.wikipedia.org/wiki/Rec._2100
Obraz je podporovaný pouze v 16:9 (HD, UHD, alá 8K), snímková rychlost pouze progressive (bez prokládání - bez interlaced), 25p, 50p, 100p, dynamický rozsah až 17 clon (F-stop), ale hlavně - pouze v 10bit nebo 12bit vzorkování (asi 1000 nebo přibližně 4000 odstínnů, přitom běžné 8bit vzorkování dává pouze 256 odstínů, takže gradienty často na TV "proužkují").
Je tam i odlišná gamma křivka, takže opravdu nikoliv, polarizační filtr tuto užitečnou funkci nenahradí. Samozřejmě člověk musí mít TV podporující toto zobrazení, o jejich kvalitě by bylo zajímavé udělat nějakou recenzi.
Osobně mám velmi dobré zkušenosti se zn. Canon, co se týče videokamer. Otázkou je, zda na tvůj zájem spíš nepoužít foto-kamery. Pokud si dáváš práci s obrazem, jsou to připravené záběry, větší možnosti budeš mít při výměně objektivů.
Pokud preferuješ výběr z výše uvedeného, dal bych přednost spíš fps, tj. snímkům za vteřinu než nějakému HDR. A jak si naznačil, takový polarizační filtr dokáže divy.
Drtivou vetsinou tocim prevazne na vyletech, tzn.scenerie, plaze, narodni parky a obcas i ohnostroj.
Muze polarizacni filtr obecne nahradit HDR?
Opet diky predem za odpoved.
Záleží, co budeš točit a co čekáš.