Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Doplnění : Pinnacle 9 x Sony DCR DVD 200 E
Co to je umístění do alba? Beru to tak, že v editaci klepnete na složku otevřít (je vpravo vedle rozevíracího náhledu scén), najdu si svůj MPG soubor a dám otevřít. následně se provede automatická detekce scén, která je u MPG docela dlouhá, a následně se objeví jednotlivé scény a po označení či přetažení do videostopy lze přehrávat.
Re: Doplnění : Pinnacle 9 x Sony DCR DVD 200 E
Může to být rozdílnými kodeky v obou programech. Nevím jak Sony, ale S8 i S9 používají DV kodek, což je standart. Bylo by potřeba se podívat na kodeky obou programů a případně najít společné pro oba, aby fungovaly. Případně bitrate, ale S9 by měla mít asi 5 kodeků a co jsem zkoušel různé MPG soubory třeba z internetu, tak mi to S9 pobrala. Je třeba ukládat video ve standrtním formátu!!! Myslím, že MPG1 -VideoCD je rozlišení 352 x 288 s bitrate 2400 B a MPG2 -DVD 720 x 576 s 4000 B. Víceméně bych doporučoval v S9 záložku formát videa při exportu a tam se podívat na všechny volby a pak ty samé zkusit nastavit u Sony. Ti výrobci jsou dacani, každej si udělá něco a dělaj zákazníkovi jen problémy, protože chudák neví co s tím. Než jsem ten svůj systém vyladil tak na 90%, tak mi to trvalo 4 měsíce a dokonce 2x přeinstal celého WinXP. Sami od Gatese mi tvrdili, že to není možné a nakonec mi dali za pravdu a po týdnu mě sami upozornili na update.
Doplnění : Pinnacle 9 x Sony DCR DVD 200 E
Kamerou natočím scény na 8cm DVD-RW. Provedu finalizaci. Vložím do notebooku. Pomocí programu ImageMixer Ver.1.5 for Sony DVD Handycam, který jsem obdržel s kamerou stáhnu scény z DVD a uložím na disk, např. babicka.mpg .Otevřu Pinnacle9, část editace a soubor z disku umístím do \"alba\". Když se soubor pokusím přehrát, nezobrazí se v pravém \"televizním\" okně a posuvník ujede jen část dráhy a zastaví se. Zkušební film Pinnacle funguje bezvadně, jde z něj vytvářet projekty, u kterých funguje náhledové okno, což u mých *.mpg nikoli.
Re: 3Re: Pinnacle9 x SonyDVD
Omlouvám se, na ten serial Bus jsem zapomněl, protože jsem to nikdy nepoužil a navíc ten kdo má ještě USB 1 má celkem smůlu kvůli datovému toku.
3Re: Pinnacle9 x SonyDVD
Chci jen drobně upřesnit pana Mildu.sr. Videokamery DVD mají výstup \"Universal Serial Bus\" kompatibilní s USB2.0 a nechají si přes něj stahovat video v plné kvalitě MPEG2...
Re: Re: Pinnacle 9 x Sony DCR DVD 200 E
Ještě něco. zkoušel jste v editaci otevřít jiný soubor, tzn. ten váš z kamery. Myslím tam, kde je photoshoot, tak vedle je ikona složky a tam se otvírají jiné soubory než projekty. Pak by měla následovat detekce scén a ta je z MPEG2 souborů hodně dlouhá 10x delší než z AVI.
Re: Pinnacle 9 x Sony DCR DVD 200 E
Problém asi bude v tom, že S9 otevře pouze AVI a MPEG 1 + 2, a dále jen video soubory, pro které má kodeky (dají se doinstalovat i DIVX). Další problém je ten, že S9 je koncipována jako program pro tvorbu videa z nekomprimovaných formátů, tudíž nezvládá už vytvořené zkomprimované DVD - to je případ DVD kamer - ty už nahrávají přímo v DVD formátu - tzn. přípony .bup a .vob, což znají zase jen přehrávače, a media player či stolní DVD. Asi vám nezbyde nic jiného než editovat v kameře, pokud to umí nebo se poohlídnout po DVD rekordéru či střižně, která umí editovat DVD - což myslím mají jen profi-studia. Myslím, že jsem to ze zvědavosti zkoušel na S8 a nevzalo mi to DVD z DVD-ROM. Teď mě tak napadlo, jak to vlastně máte zapojený? Vždy ta kamera má jen USB a přes to video nejde, nepočítám analogy. Dále je třeba nahrávat v plné kvalitě MPEG2, jinak to taky S9 nepobere.