INSTAX se těší vzrůstající oblibě především NADŠENÉHO MLÁDÍ. Vůči ekonomické logice to není úplně pochopitelné, ale mrkněme na téma podrobněji...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
3xRe: Kamera do 20 000,-
No ano, některé kamery mají vestavěný elektronický šedý filtr - myslíte-li něco takového - ale to je pak většinou o jiném užití a vždycky o jiné ceně přístroje. Takové UV-čko, jež by mělo chránit CCD před vražedným sluncem, nestojí mnoho a solidní firma Vám jej nabídne ke kameře skoro (nebo úplně) zadarmo. Jiná otázka by byla ohledně toho \"přepálení\" - to se řeší nejspíš oním šedým filtrem, který se dá koupit v několika stupních \"tlumení světla\". A jinak ještě: slušní a podepsaní diskutující se u nás určitě omlouvat nemusí... :-)
Re: Re: Kamera do 20 000,-
Děkuji za reakci. Asi už rozhodnutý su, jenom jsem si říkal, jestli mně někdo neporadí nějaký model, který jsem zatím přehlédl. Když se totiž podívám na své požadavky, tak se těžko hledá kamera (v této cenové ralaci), která by je splňovala. :-( ;-)
Jěště k tomu rozlišení trochu jsem s těmi body přestřelil, ale myslel jsem to tak, že je uváděno, že kamera má efektivních bodů 400 000, ale na PAL jich potřebuju o pár víc. Vícemé ně se mně jedná o to, jestli body uloženého snímku do kamery odpovídají bodům snímku z čipu. Nejspíš díky elektronickému stabilizátoru ne, ale jak říkám moc o tom nevím, tak můžu jenom hádat, jak to asi je. ;-)
Omlouvám se za nestrozumitelnou otázku (myslím, že je to ona :-D), vypadlo mně z ní slovo \"CCD\". Myslel jsem tím, jesli má některá kamara vlastní clonu, nebo si musím CCD proti přepálení chránit sám zakrýváním objektivu.
Re: Kamera do 20 000,-
Váš příspěvek nepatří k nejkratším, pravda... :-D) Ale to vůbec nevadí. Zkusil bych tady poradit tak, abych nebyl ihned napaden, že mi jde jen o kšeft - ten mám ostatně i já vždy až maximálně na prvním místě... :-O) A budu zde mluvit pravdu - na holej pupek: Denně odpovídám až na desítky dotazů do mé E-pošty ohledně Vámi dotazované problematiky. Dozvídám se nejen o strašlivém zklamání z té či oné značky (a to bez rozdílu!), ale zejména z toho usuzuji, že dnešní amatérské videokamery jsou v zásadě poměřitelné a pro potenciálního kupce je asi fakt nejlepší rozhodovat se podle sympatií ke své značce, ergonomie zamýšleného stroje a poměru cena/výbava. Vezměme to tu popořadě (budu slučovat Vaše body svým systémem):A.: Ano, za 20.000,- Kč už dnes dostanete spousty krásných přístrojů, a to včetně zprovozněných vstupů či většího ZOOM-u (Canon: 18-20x a JVC: 16x), barevného hledáčku (jen Canon) nebo pak s úplně základní výbavou (Panasonic Vám dá alespoň DV-vstup). Obě jmenované cenově dostupnější značky s větším přiblížením mají ke svým vstupům samozřejmě i průchozí A/D-převodník.B.: častým pochybám o nemožnosti udržení tak velkého ZOOM-u se vždy směji! Rádo je tohleto uváděno právě majiteli těch videokamer, jež mají neoficiálně méně účinný stabilizátor. Podle různých WEB-ů je na tom dnes nejhůře Panasonic, ale ani JVC nemá jiný systém (zkusím o tom něco napsat). Dobře stabilizovaný (tj. zapřený) a pevně kameru držící kameraman nahradí do jisté míry i tu stabilizaci. ZOOM je taky super: nenechte si to vymluvit!C.: Skalní zastánci (zejména) Sony rádi tvrdí, že právě tato značka má nejlepší výsledky natáčení v šeru. Ano, řekl bych i já, že možná dokáže o zlomek déle držet krok s postupným zhasínáním tzv. zatmívacím vypínačem. Ale v praxi nakonec rychle zjistíte, že amatérské kamery jsou na tom velmi podobně a Vy jste buď nedostal za své peníze srovnatelnou výbavu s konkurencí anebo jste pak vydal mnohem více za srovnatelnou úroveň oné výbavy. Přestože tuším, jak moc komerčně to může vyznít, tak si zde veřejně myslím, že právě Canon MV630i momentálně JE výrazně dobrá příležitost...D.: Počet nutných pixel pro natočení DV-PAL je 720x576 (414.720 bodů) Ta rezerva do 800kPx je právě určena elektronické stabilizaci, která NENÍ u každé firmy stejně účinná. Třetí otázce od konce moc nerozumím, asi je to o slovíčku vedle. O E-stabilizátoru mám dost informací, ale musím si - bohužel - ověřit beztrestnost zveřejnění mých info-kanálů... :-J)