Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: HDR-XR550V
Točeno JVC GZ-HD30. Ono v 15 °C v kraasech nazabírá ani stabilizátor. :) Otákou jsem mel na mysli, v čem by byla případná Sonka lepší ? Myslím si, že obraz tahle kamera dělá pěkný.
Otázku ohledně srovnání se Sony sice moc nechápu, ale mám jiné dotazy: čím to bylo točeno a čeho mimořádného si máme všimnout na videu (krom roztřepaného držení kamery :-D)...?
Tady malá ukázka, jak dokáže točit kamera JVC. Je to ve formátu MPEG-2 TS (Full HD). Neříkejte mi, že SONY točí lépe ? http://www.edisk.cz/stahni/88983/MOV042.TOD_55.33MB.html
Třeba v PC již mám 12.rokem disk značky Seagate a dodnes s ním není problém - točí se každý den min. 3 hodiny. Jedna z mých prvních HDD kamer (JVC) už mi slouží bez problémů 5.rokem. Takže HDD bych zase tak nepodceňoval. Mně třeba HDD vyhovují. Ve 3000m se většinou nevyskytuji, protože točím rally a to se jezdí v nižších výškách, ale pokud tam už člověk je, tak stačí přepnout na záznam na kartu a je po starostech.
taky jsem to malinko prehodnotil s tim harddiskem...ted u me vyhrava verze s flash a pri kombinaci s kartou..neni asi co resit..jen me malinko zarazi ze na zahr.forech jsem cetl,ze to neni fullHD...nevim..pry pan Jelinek pripravuje recenzi..tak snad se tam dozvim neco i o fullHD..jinak CX550 si myslim ze je hodne dobra masinka a tak s nejvetsi pravdepodobnosti do ni pujdu..uz jsem nasel cenu asi za 850$ coz neni zle.Je asi tezke vybrat podle znacky...mozna je na vyber mezi Sony-Canon-Panasonic-JVC..kazdy ma jiste sve zastance...a asi zadna znacka neni uplne spatna...ale proste co jsem slysel o Sony...svoje kamery delaji na vysoke urovni...jen nechapu proc presli na jine objektivy..ale prqavdepodobne nebudou zle...i kdyz jsem cetl hodnoceni...ze predchozi byl lepsi....No pockam si na recenzi.
Tady se (skoro) žádní profíci nevyskytují, v klidu (:-D). Pokud mám napsat něco za obchodníky, tak hlavně mladší generace vyžaduje, aby se v kameře vůbec NIC netočilo. Podobný stroj CX550, který právě recenzuji, má vestavěnou fleš 64 GB, což nahrazuje velký kus kapacity harddisku XR550 a nadto netrpí některými bolestmi - harddisky nefungují nad 3.000 m. n. m., logicky "žerou" o porci víc energie a nepochybně se (při časté práci) jednou naplní jejich životnost, podobně jako u PC. Pro doporučení značky Sony tedy hlasuji ANO, k volbě harddisku bych naopak zvážil možnost fleše s kartovým slotem navíc. :-)